1.3.11

Obrati pažnju

Još jedan izuzetno jak „contender“ sa Baltika! Pored Estonije koju analizirah u prethodnom postu, a koju su bookmaker-i već uvrstili u preliminarni krug favorita, posebnu pažnju bi trebalo obratiti i na ovogodišnjeg predstavnika Letonije, r'n'b / pop grupu Musiqq.



Letonija već par godina unazad nije imala većeg uspeha na takmičenju, što bi moglo da se promeni upravo ove godine. Nakon prošlogodišnje apstraktno-filozofsko-metafizičke „What for“ sa sada već čuvenim stihovima: „I’ve asked my uncle Joe, but he can’t speak“, u Dizeldorfu ćemo imati prilike da čujemo nešto konkretniji zvuk u vidu numere „Angel in disguise“.

Prilično moderno, uptempo, zarazno i pre svega odlično otpevano (kudos za boju glasa – dok nisam pogledala na YT, bila sam ubeđena da peva neko tamnoput :D ). Pesma koja bi i bez veće medijske promocije mogla lako da se nađe na nekoj Top40 listi. Jedino što baca senku je prilično glup nastup koji bi fakat morao da se osmisli na neki drugačiji način. Ipak je u pitanju dance numera, a čini se da pevač 90% vremena ne zna gde će sa mikrofonom. Ali zato je engleski besprekoran. Top notch.




Elem, sveukupni lajk, a u skladu sa tim i prognoza. Zicer kada je prolazak dalje u pitanju. Sva sreća je što nisu u polufinalnoj grupi u kojoj je Srbija. Pored toga što je finale više nego izvesno, kapiram da će ova pesma imati i lep „život“ van Eurosonga. A ko zna, možda domaćin narednog ESC bude Riga?

0 komentara:

Post a Comment

Daaaaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...