19.2.11

Lena po drugi put među Evropljanima

Prošle noći, Nemačka je birala svog predstavnika za ESC. Tj, budimo precizniji, Nemačka je birala pesmu, pošto je predstavnik još davno izabran. Veliko veće šamana iz nemačke državne televizije je još ranije donelo odluku da drugi uzastopni put Lena Meyer Landrut bude ta koja će predstavljati aktuelnog "nosioca titule" u ESC kategoriji.

In all honesty, meni je zaista teško da se distanciram u svom pokušaju review-a pesme, s obzirom na to da prema imenovanoj, kao i njenoj pesmi sa kojom je trijumfovala prošle godine, gajim prilično veliki animozitet. Da sam zlobna, rekla bih da je pobedila hipsterka sa prosečnom pesmom, prosečnim glasovnim mogućnostima, dosadnim nasuptom i nikakvim scenskim prisustvom (kao da joj se išlo u WC zbog #2), a da je pobedila samo zato što je postojao rizik da ceo festival bude doveden u pitanje zbog konstantno loših plasmana zemalja "Big 4". To bih rekla da sam zlobna.



A pošto nisam zlobna, reći ću da je Oslo 2010. godine čuo kudikamo više boljih i kvalitetnijih pesama od "Satelite" (uzmimo za primer Dansku, Rumuniju, čak i Tursku), ali eto. No, dosta o Oslu, vreme je za Dizeldorf.

Lena je izvodila nekoliko pesama (poprilično dosadnjikavih, ako mi ne verujete, uverite se sami - na YouTube možete pronaći sve nastupe), od kojih se kao pobednik izdvojila numera "Taken by a stranger". Da vidimo šta nam Nemci nude ove godine.




Atmosfera pesme neodoljivo podseća Soft Cell i čuvenu "Tainted Love". A tu negde mi provejavaju asocijacije na "Maneater" (Hall & Oates). Prepoznatljivi electro-pop šmek, tako karakterističan za osamdesete godine, u ovom slučaju produkcijski ogoljen do nivoa da više zvuči kao demo snimak, a ne pesma prošlogodišnje pobednice. Sigurno je da će pesma pretrpeti cutove i izmene (da bi bila u skladu sa ESC pravilima, mora da smrša 20ak sekundi), ali taman da je izvodi berlinska filharmonija, to teško može da od ove pesme učini ozbiljnog pretendenta na bilo šta.

OK, sada stvarno mislite da sam zlobna. Pesma zaista nije TOLIKO loša kao što ste mogli pomisliti nakon prethodnog pasusa. Ali realno - ne verujem da će ova pesma postići značajniji plasman. Kao članica Big 5 (daaa, vratila nam se Italija, sreća, sreća, radost!), ima garantovano mesto u finalu. Da nema te okolnosti - ne verujem da bi "Taken by a stranger" prošla polufinale.



Bonus runda - N.I.N.A.





Naredne subote u ovo vreme ćemo znati ko će nas predstavljati u Dizeldorfu, jej! :D Kako se trenutak istine bliži, tako dobijamo sve više informacija o "pretendentima na tron". Ovaj put, veliko mi je zadovoljstvo sa vama šerovati link ka YouTube kanalu Danice Radojičić, koja nastupa pod imenom N.I.N.A., a koja će, kao što znamo, izvoditi Kristininu numeru "Čaroban". Ako je postojao i promil sumnje u vokalne mogućnosti relativno anonimne devojke, to više nije slučaj. Kako god da prođe u subotu, iskreno se nadam da ćemo još čuti od nje. ;)

1 komentara:

Siobhán said...

OK, snimak Leninog nastupa uporno blokiraju na YT, tako da... googlajte. ;)
PS Ne propuštate mnogo, i dalje je hipsterka par ekselans. ;)

Post a Comment

Daaaaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...