18.2.11

Švajcarska laganica i još ponešto

I nastavljamo dalje! Danas je na meniju zemlja multifunkcionalnih nožića, ukusnih čokolada, svetskih banaka, Rožea Federera i DJ Boba. Naravno,Švajcarska.

Siroti Švajcarci nikako da se sastave poslednjih godina. Nakon solidnog 8. mesta koje su im donele devojke iz Estonije (Vanilla Ninja sa „Cool vibes“ 2005. godine), Švajcarci su samo jednom uspeli da završe u prvih 20, a već 4 godine nisu uspeli da odmaknu od polufinala. A pokušavali su. Probali su sa Dj Bobom (ogav!), sa rock bendom (Lovebugs), čak i sa italijanskim pop zvukom (Meneguzzi), ali uzalud.



Međutim, za svaku pohvalu je to što se Švajcarci ne ponašaju kao uvređene frajle (čitaj: Austrijanci), koje svako malo odluče da bojkotuju ESC zbog loših rezultata. Pored toga što su uporni, trude se da svake godine probaju nešto drugačije u odnosu na prethodnu. Tako ove godine šalju Annu Rossinelli sa više nego simpatičnom i ljupkom pesmicom „In love for a while“.

Inače, Anna Rossinelli je pevačica akustičnog-pop benda „AnneClaire“ iz Bazela. Jedinu pravu konkurenciju na nacionalnom izboru je imala u učesnici američkog „Idola“ (Sarah Burgess) koja je pokušala da se uvali na ESC uz sladunjavu sassy USA-dance-pop pesmicu (hvala Bogu pa nije).

Što se pobedničke pesme tiče – prva reč koja pada na pamet je „nenametljiva“. Video koji imate priliku da pogledate predstavlja doteranu i ulickanu verziju pesme, verovatno i finalnu. Nažalost, još uvek nije dostupna studio verzija, tako da sa linka na dnu možete skačiti samo live verziju. Inače, pesma me neodoljivo podseća na „Somewhere over the rainbow“ u izvođenju Israela Kamakawiwo’olea, verovatno zbog odabira instrumenata, ali tu se svako poređenje završava.





Mislim da će ove godine Švajcarska napokon nastupiti u finalu, zaista bi bila gre’ota da pesma poput ove zaglavi u polufinalu, a da neki glupavi gimmck prođe.


Srpski apdejt!

U međuvremenu, mediji su objavili ko će biti izvođači pesama porodice Kovač. Kao što se znalo i ranije, Aleksandra peva svoju pesmu, koja se zove „Idemo dalje“. Kornelije se „troumio“ između Svilara, Sajka i benda „Breeze“, i na kraju se odlučio za „Breeze“. Inače, za one koji nisu u toku, „Breeze“ predstavlja „prepakovane“ Vampire. Muzički fazon je identičan, they are soooo stuck in the 60’s. Pesma će se zvati „Ring Ring Ring“. Na kraju, što se Kristine Kovač tiče, ispostavilo se da je informacija o Ani Maglici bila netačna – Kristina se odlučila da njenu numeru "Čaroban" izvodi relativno nepoznata Danica Radojičić a.k.a. N.I.N.A. Videćemo kako će sve to na kraju da ispadne. 26. februar is just around the corner. ;)

4 komentara:

SadClown said...

Može to bolje. Tra-la-la pesmica bez naboja.

Što se tiče Breeze, nije to isti fazon kao Vampiri. Vampiri su svirali rokabili (a la 50-te), a Breeze svira beatles-oliki rok (što će reći - 60-te)... :)

Siobhán said...

Otprilike kao Island pre 2 godine, kada je Yohanna završila kao drugoplasirana. Nikad ne znaš kada će "nja-nja" fazon da prođe. ;)

SadClown said...

Nije isto. Yohannina pesma je bila nenametljiva, ali nije tralala razbrajalica kao ovo. Yohanina je nežna, i lepa, i elegantna, i nekako islandska :D Ovo je samo bezvezni pokušaj vesele pesme.

Mislim, meni se mnogo manje sviđa od Yohannine, što nikako ne znači da se Evropi neće svideti.

Siobhán said...

Pa sad... meni se dopala "Is it true", ali nisam bila sigurna da će proći polufinale, a kamoli da će završiti kao drugoplasirana.

Mada je tačno da nije sve u pesmi - harizma pevača je izuzetno bitna. Čoveče, pa kad je moja keva poslala sms poruku i glasala za Yohannu. :) Naterala me da prevedem pesmu, i onda rekla: "Duša mala, sa' ću da glasam za nju!" :)

A švajcarska pesma je stvarno nenametljiva. Nema pratećih vokala, svega par instrumenata, totalno akustična varijanta. A to mi se dopada. :) Doduše, Švajcarci nisu prolazili dalje i sa boljim pesmama od ove. We shall see. :)

Post a Comment

Daaaaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...